Щодо відключення електроенергії!


Щодо скасування заборони припинення постачання електричної енергії

Шановні побутові споживачі!

Від початку повномасштабного вторгнення на територію України державою було запроваджено заборону припинення постачання житлово-комунальних послуг, зокрема електричної енергії, за несплату рахунків.

Водночас Кабінетом Міністрів України 29.12.2023 року ухвалено постанову №1405, якою внесено зміни до постанови КМУ від 05.03.2022 року № 206 «Деякі питання оплати житлово-комунальних послуг в період воєнного стану» та скасовано мораторій на припинення постачання електричної енергії.

Згідно зазначених змін, заборона на припинення електропостачання побутовим споживачам та колективним побутовим споживачам, за наявності заборгованості за особовим рахунком, продовжує діяти лише для тих територіальних громад, що розташовані на територіях, на яких ведуться бойові дії або територіях, тимчасово окупованих російською федерацією, відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» повідомляє, що станом на 04.01.2024 року на території Миколаївської області дана заборона діє лише для Миколаївської міської територіальної громади та деяких територіальних громад Баштанського та Миколаївського районів (із актуальним переліком територіальних громад Ви можете ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1668-22#Text).

На іншій частині території Миколаївської області, що не віднесена до зазначеного переліку, постачальник має право ініціювати заходи з припинення постачання електричної енергії, у разі наявності заборгованості за спожиту електричну енергію, відповідно до процедури, передбаченої Правилами роздрібного ринку електричної енергії.

Товариство звертається до всіх своїх побутових споживачів, які мають заборгованість за спожиту електричну енергію, що була накопичена за період дії воєнного стану. Для уникнення відключення Вашого помешкання від електроживлення, наполегливо просимо Вас в найкоротший термін вирішити питання щодо погашення існуючої заборгованості. В разі неможливості оплати боргу у повному обсязі Ви маєте можливість звернутися до відділів обслуговування споживачів ТОВ «Миколаївська електропостачальна компанія» для розгляду питання оформлення графіків погашення заборгованості (переглянути контактні дані відділу обслуговування споживачів Вашого району Ви можете на сайті компанії за посиланням: https://elektropostach.mk.ua/).

Для того, щоб перевірити стан Вашого особового рахунку, рекомендуємо звертатися до колл-центру компанії за безкоштовним номером телефону: 0800201001.

Нагадуємо Вам, що своєчасна оплата за спожиту електроенергію є запорукою безперебійного електропостачання!


ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
Перейти до вмісту