З Днем Державного прапора України!


Під жовто- блакитним стягом в Україні зустрічають іноземних гостей, військовослужбовці захищають нашу територію, працюють українські посольства, він вивішується в ООН.

В день прапора України ми хотіли би розповісти вам декілька цікавих фактів про нього:

  • Вперше поєднання синього і жовтого з’явилося на гербі Львова: Данило Галицький подарував місту, заснованому у 1256 році, герб із зображенням жовтого лева на блакитному тлі.
  • Під синьо-жовтим прапором відбулися три проголошення Української державності: 1917, 1941 та 1990 року.
  • За однією версією, синій на прапорі символізує небо, а жовтий – колосся пшениці. За іншою, це символи двох головних стихій природи: води та вогню. З релігійного погляду, жовтий уособлює Творця, а блакитний – усе земне.
  • Близько 40 разів жовто-блакитний стяг піднімався над найвищою точкою Землі – Еверестом.
  • Дніпровський прапор у 2018 році має два рекорди: як найбільший прапор над містом і як прапор з найвищим флагштоком – його висота 72 метри. А найдовший прапор України завдовжки 9,5 км та завширшки 0,75 м розгорнули 22 серпня 2010 року в Тернополі на акції «Ровесник Незалежності». Цієї довжини вистачило, щоби оточити весь Тернопільський став.

І ще один перевірений на 100% факт: в якому б куточку світу ви б не були, і побачивши знайомі жовто-блакитні кольори на вашому обличчі обов’язково з’явиться посмішка, а на серці стане тепліше.

З Днем Державного прапора України!


ПЕРЕДЗВОНІТЬ МЕНІ
+
Передзвоніть мені!
Перейти до вмісту